Hlavná stránka  

 
Projekt Ideme hrať ping-pooooong
16.10.2020

Projekt "IDEME HRAŤ PING-POOOOONG..."


     Tak ako v minulom aj v tomto roku sa ZŠ Hranovnica zapojila do celoslovenského projektu „Ideme hrať ping-poooong“. V stredu 14. októbra zorganizovali "Deň otvorených dverí " - pre všetkých záujemcov o stolný tenis, spojený aj s turnajom v stolnom tenise pre žiakov ZŠ, s celkovou účasťou - 42 účastníkov. Medzinárodná federácia stolného tenisu (International Table Tennis Federation, ITTF) je presvedčená, že stolný tenis je niečo viac ako len súťažná disciplína - ide o šport, ktorý môže prispieť k pozitívnym zmenám v spoločnosti, ide o formu zdravého využitia voľného času, ako aj o "vynikajúci nástroj na súdržnosť v spoločnosti a na integráciu ". Stolný tenis poskytuje jedinečnú hodnotu: spolu môžu hrať ľudia rôzneho veku, pohlavia, schopností alebo fyzických daností. "Je to šport pre život a prináša radosť", uviedla ITTF.

 

     Projekt sa realizuje v rámci Svetového dňa stolného tenisu pre všetkých - World Table Tennis Day for all, ktorý sa oslavuje 6. apríla a vyhlásila ho Svetová federácia stolného tenisu ITTF v roku 2015. Oslavy tohto obľúbeného športu sa konajú po celom svete, a ich počet každoročne stúpa. Slovensko sa do týchto osláv prvýkrát zapojilo v roku 2018.

     Organizátorkou a ambasádorkou projektu pre Slovensko bola aj v tomto roku pani Mgr. Alica Grofová - Chladeková - najúspešnejšia slovenská stolná tenistka v histórii.

 

     Počas dopoludnia i popoludnia sa zúčastnili v ZŠ Hranovnica školské triedy v rámci hodiny Tv aj so svojimi učiteľmi. V úvode každého stretnutia  žiakov najprv oboznámili s projektom „Ideme hrať ping-pong“ s jeho cieľmi a filozofiou. Potom si žiaci zahrali stolný tenis - dvojhry, štvorhry a aj obľúbený kolotoč. Stolný tenis si vyskúšali aj žiaci, ktorí ho až tak dobre nevedeli hrať, a aj tí, ktorí ho ešte vôbec nehrali - čo bolo aj jedným z cieľov tohto projektu.

 

Stolnotenisový turnaj: „Svetový deň stolného tenisu“
Víťazi :

I.              miesto - Miroslav Hrobár 8.A

II.            miesto - Boris Holub 9.A

III.           miesto - Jozef Čonka 7.B