Hlavná stránka  

 
Profesionálne divadlo Babadlo
25.10.2022

Dňa 24. októbra 2022 sa naši žiaci prvého stupňa zúčastnili divadelného predstavenia- "Ako sova líške bájky čítala." Rozprávka zo zvieracej ríše, v ktorej sa snúbi niekoľko známych príbehov najznámejšieho gréckeho bájkara Ezopa. Tak, ako je v jeho bájkach častým hrdinom líška, tak aj v našom sprevádza diváka spolu s múdrou sovou. Žiakov čakalo poučenie , ale aj pobavenie spestrené veselými pesničkami.

Žiaci druhého stupňa sa v ten istý deň zúčastnili predstavenia - "Počúvaj ma, alebo ako nestratiť hlavu v mobile." Deti nám mnohokrát o šikanovaní nepovedia: žijú svoje vlastné životy, ktoré si chcú riadiť po svojom. Nemôžeme byť však ľahostajní a musíme sa naučiť počúvať sa navzájom a komunikovať medzi sebou. Preto aj formou divadla by sme im chceli  ukázať ako reagovať na šikanovanie a ako ho riešiť .

Príbeh dvoch mladých ľudí a ako kyberšikana ovplyvnila ich osudy, je ústrednou témou nášho príbehu. Veríme, že nenechá nikoho bez zamyslenia sa nad dôsledkami tohto dnes veľmi rozšíreného násilia medzi deťmi a mládežou.